Slide
Slide

София. Wizz Air днес обяви четири нови маршрута до своята база на летище Гетуик в Лондон от Бургас, Варна, Венеция и Палермо. Билетите са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията, като цените започват от само 8,99 паунда**. В допълнение превозвачът ще увеличи и честотите по наскоро обявените си маршрути от Гетуик до Ларнака, Милано и Виена.

Днешната новина идва след успешното придобиване от страна на Wizz Air на 15-дневни слот двойки на летище Гетуик в Лондон и обявеното вече пускане на 14 нови маршрута от пролетта на 2022 г. нататък. Това допълнително разширяване означава, че Wizz Air ще обслужва общо 25 маршрута от там за летния сезон на 2022 г.

Летище София обслужи 3,3 млн. пътници през 2021 г.

Разширяването на мрежата на авиокомпанията от летище Гетуик, съчетано с решението на правителството на Обединеното кралство да коригира съотношението на използване на летищните слотове до 70:30 за летния сезон на 2022 г., засилва намерението на Wizz Air да използва напълно тези слотове при максимален капацитет и е доказателство за дългосрочния ѝ ангажимент към летището и региона. Също така, неотдавнашното премахване на COVID ограниченията за пътуване от страна на правителството бележи голяма стъпка напред за туристическата индустрия и възстановяването на авиоиндустрията на Обединеното кралство.

Стартирайки от 13 юни Wizz Air ще пусне пет полета седмично до морската столица на България – Варна, а от 15 юни ще лети четири пъти седмично до Бургас. От 27 март превозвачът ще изпълнява полети пет пъти седмично от Лондон Гетуик до Венеция, известен като италианския „Плаващ град“, а от 29 март ще лети два пъти седмично до Палермо, столицата на италианския остров Сицилия. В допълнение на четирите нови маршрута, авиокомпанията също увеличава честотата на полетите си до Ларнака, Милано и Виена от всеки ден до два пъти дневно през повечето дни. А от края на март всички полети на Wizz Air от Италия до Лондон ще се изпълняват от Лондон Гетуик, осигурявайки отлична връзка и ниски тарифи за пътниците между двете страни.

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ ЛОНДОН ГЕТУИК

*На база на Sustainalytics Rating.
**Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 cм). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

Сподели публикацията