Slide
Slide

Балчик. Снегът превърна Екопарк „Геранеа“, намиращ се на 15 км от Балчик, в истинска зимна приказка.

Зимният пейзаж на това място може да се види много малко дни през годината преди температурите отново да се повишат, тъй като това място е известно като Долината на здравето или като Долината на пролетта. Именно оттам идва и името на екопарка, който днес посреща туристи от цялата страна и чужбина.

Още траките са останали очаровани от тази местност и са я нарекли „Долината на пролетта“ заради мекия климът и вечнозелената природа, а римляните й дали името – „Гераниум“ – здраве.

Магията на белия пейзаж е превърнала растенията в истински шедьоври от картина на прочут художник. На спокойствието и зимната картина се наслаждават стотиците животни – глигани, елени, сърнички, муфлони и др.

Екоселище с 5 юрти и с дървени вани на открито отваря врати край Албена през пролетта

Екопаркът се намира в непосредствена близост до селата Оброчище, Църква и Ляхово. Само на 5 км от курортите Албена и на близо 15 км от Златни пясъци и на 35 км от Варна. Обхваща заградена територия от 7000 декара.

Стопанството има впечатляваща селекция от животни – 170 красиви елени-лопатари, над 250 муфлона, близо 50 сърнички, 50 камерунски козички, над 300 глигана и още много, много други видове животни. В парка туристите могат да усетят реално живота, който кипи в незастроените зони на Добруджа.

Запознайте се ТУК с възможностите за посещение в Екопарк Геранеа, който работи целогодишно.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията