Slide
Slide

София. България разполага с най-либералния зелен сертификат в цял свят, заяви пред Bgtourism.bg доцент Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Той е категоричен, че зеленият сертификат не пречи на туризма и че няма да има туристи, чийто почивки ще бъдат прекъснати във връзка с въвеждането на документа. Драганов посочи, че това е европейска мярка, която добре влияе на туризма. „Това е мярката, която позволява свободното движение, да се изпълняват трудовите задължения и най-важното – да се опази здравето и живота на хората“, добави Драганов. Преди броени минути той публикува пост на своята страница във фейсбук относно необходимостта от ваксинация.

Министър Балтова: Средства за туризма има, трябва съгласие за разпределянето им (видео)

Целият пост на Румен Драганов:

Сега е празно. Така ще бъде и през Зимния сезон ако не въведем Зеления сертификат и ако ясно, като бранш и като загрижени за здравето на обществото не кажем ВАКСИНАЦИЯ. Само преди няколко месеца искахме приоритетно ваксини за бранша. някой рапортуваха, че 100% от членовете на тяхната организация искат да бъдат ваксинирани преди Летния сезон. Сега къде сме се скрили?

Къде сме като лидери да кажем ясно – ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ! И ако бехмме ваксинирани на 95% сега, щяхме ли да искаме „отлагане“. Нека кажем ясно – без ваксинация Зимен сезон нама да има. Имаме два месеца до Нова година. Всички в туризма трябва да се ваксинират доброволно и с ясното съзнание къде, защо и за какво работят. Никакво отстъпление.

И сега, хайде да помислим как маркетингово това наше послание да получи подкрепа от обществото. хайде да помолим обществото, а и правителството да подпомогне работещите заведения в борбата им за ваксинация. Да намерим стимулите, но не електронен часовник, а истинско съпричастие на обществото към грижата ни и примера който даваме на всичкчи видове генерали, как трябва да се постъпва национално отговорно. Въпросът е: Имаме ли сили за това?И още нещо. Хората ще излезнат по улиците и площадите. Но истината остава същата – без ваксинация Зимния сезон е обречен, а следва и Летния.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията