Slide
Slide

Васил Чергов пред BGtourism.BG: “Хляб и водица, за двайсе’ парица”

Албена. 11 лева удари цената на литър и половина вода в пластмасова бутилка в Албена. За това ни сигнализира един от популярните изпълнители у нас Васил Чергов. Той е бил гост на бистро „Шамрок“, където бил изненадан от сметката в заведението. Поръчал си обикновени неща с приятели, за да похапне, като не очаквал сметката да „удари тавана“ и да се бръкне в джоба за нечуваната цена за животворна течност по родното ни Черноморие. Не само 11-те лева за вода Банкя го стреснали, но го е „опарила“ и цената на пърленката, за която броил 9.50 лева. “Хляб и водица, за двайсе’ парица”, коментира накратко за BGtourism.BG Васил Чергов.

Снимка на Васил Чергов.
Бележката от заведението в Албена

Изненадващо по-евтини от водата били спагетите Болонезе, които домакините дали срещу скромните 7 лева. Заведението е под наем в Албена и ценовата политика не се определя от ръководството на комплекса. Всеки стопанин сам определя цените, като в тях слага не само разхода за консумативи и заплати, но и да избие своя наем. Досега няма практика, която да задължава наемателите на заведения да съгласуват цените на менютата си, но негативният имидж от надутите цени удря целия курорт, както и гони родните ни туристи от българското Черноморие. Вчерашната бележка от заведението вече обикаля социалните мрежи, където се шегуват, че водата в Албена е по-скъпа от Ница и Монте Карло, други препоръчват гръцкото Черноморие, където за 20 евро няма да се остане гладен и жаден. От касовата бележка става ясно, че заведението се стопанисва от „Бриз Билдинг“, чиято адресна регистрация е в Добрич. В магазините литър и половина вода в пластмасова бутилка е по-малко от левче, като това означава, че надценката е повече от 1000%.

Снимка на Васил Чергов.
Васил Чергов

Самият Чергов споделя, че харесва Албена и храната не е толкова скъпа, но цената за водата в пластасова бутилка от литър и половина го изненадала. Преди няколко години той дори засне видео клип за своя песен в курорта.

Споделете Вашите добри или лоши коментари и снимки от вашата ваканция чрез рубриката ни „Таен гост“. Изпращайте ни съобщенията си на нашия имейл office@bgtourism.bg или чрез съобщение във фейсбук страницата ни.

Сподели публикацията