Slide
Slide

София. Русия обяви реципрочни мерки и затвори въздушното си пространство за българските авиокомпании.

Полетът на “България Еър” София-Москва, насрочен за 14.40 часа днес, няма да се проведе, а новината завари всички пътници на летището в столицата ни, видя репортер на Bgtourism.bg.

„Във връзка с неприятелските решения на авиационните власти на България, Полша и Чехия от 26 февруари 2022 г. от 15.00 часа московско време за авиопревозвачите на посочените държави и/или регистрирани в тях се въвеждат ограничения за изпълнение на полети на територията на Руската федерация, включително транзитни полети през въздушното пространство на Русия“ – се казва в съобщение на „Росавиация“.

Дълги опашки се извиха днес от обяд пред гишетата на летище София, посочени на информационното табло за чекиране за полет FB3363 към руската столица, видя наш екип. Пътници, туроператори и хотелиери търсят решение за пътуванията на руските граждани.
Снимки Bgtourism.bg

Припомняме Ви, че вчера България въведе забрана за излитане/кацане и навлизане на руски самолети във въздушно пространство на страната.

Всички въздухоплавателни средства с лиценз издаден от Руската федерация не могат да навлизат в суверенното въздушно пространство на Република България, включително въздушното пространство над териториалните води.

Забраната е в сила от 00.00 на 26 февруари 2022 г.

Действието се предприема във връзка с изострянето на военния конфликт и в знак на солидарност с Украйна.

Сподели публикацията