Slide
Slide

Кьолн. На всички самолети на Lufthansa и дъщерните й компании се въвежда изискване да се носят маски с по-висока степен на защита при полетите от и до Германия. Регламентът влиза в сила на 1 февруари, съобщиха от авиокомпанията. От тази дата пътниците на Lufthansa и на Austrian Airlines, Eurowings и Germanwings, които са част от немския концерн, ще трябва да носят по време на качване в самолета, полети и при напускане на самолета, само хирургическа или FFP2 със стандарта KN95/ N95. Ежедневните маски от плат вече няма да бъдат разрешени.

Германия въвежда по-строги гранични проверки за овладяване на COVID-19

Авиокомпаниите от Lufthansa Group вече бяха въвели изискване да носят маска, която покрива носа и устата на борда на полетите си през май миналата година, което ги прави един от пионерите в целия свят. Приспособявайки регламента, Lufthansa Group понастоящем приема резолюцията, одобрена от федералните и провинциалните правителства в Германия на 19 януари, както и в Австрия. Това означава, че по цялата верига на пътуванията се прилагат единни правила за носене на маски с по-висока защита предвид разпространението на коронавируса и новите му видове.

В Мадрид влизат в сила по-строги ограничения! Глобите ще са до 600 000 евро, а спазването на мерките ще се следи с камери и дронове

Както и преди, освобождаване от задължението за носене на покритие за устата и носа по време на полет по медицински причини, е възможно само при медицинското свидетелство –  издаване на формуляр, предоставен от Lufthansa и при  наличие на отрицателен тест Covid 19, който не е по-стар от 48 часа преди пътуването. 

Всички самолети на Lufthansa Group са оборудвани с най-висококачествени въздушни филтри, които осигуряват качество на въздуха, подобно на това в операционна зала. Освен това въздухът циркулира вертикално, вместо да се разпръсква из цялата кабина, посочват от компанията.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Най-важните новини от туризма в България

Сподели публикацията