София. Считано от днес – 25.01.2021 г. в област Мадрид влизат в сила по-строги ограничения заради нарастващия брой заразени с Ковид-19, съобщават от Министерството на външните работи. В опит да се спре заразата, до 8 февруари т.г. се ограничава мобилността в 56 основни здравни зони и 25 населени места в региона на Мадрид.

Въведеният вече вечерен час от понеделник  започва с един час по-рано – от 22 ч., както е и в повечето други испански региони.

Спазването на мерките ще се следи с камери и дронове, както досега, а глобите ще са от 600 до 600 000 евро.

Германия въвежда по-строги гранични проверки за овладяване на COVID-19

По отношение на режима на влизане в страната, припомняме, че освен с отрицателен  PCR тест, Испания позволява на влизащите в страната пътници от рискови райони, вкл. и България, да докажат отрицателна диагноза на COVID-19  с тест ТМА – кръвен тест за вирусно натоварване. Изследването трябва да е направено не по-рано от 72 часа преди часа на пристигане в Испания. Документът с резултата от теста може да се представи на испанските власти освен на испански или английски език, също и на френски или немски език. Ако не е издаден на някой от четирите езика, следва да бъде представен превод на същия на испански език, направен от официален орган /заклет преводач/.

Белгия забрани всички пътувания с цел туризъм и развлечения до 1 март

Децата на възраст под 6 /шест/ години не е необходимо да представят диагностични тестове, за да влязат в Испания.

Остава задължително и попълването на Формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания.

Препоръчваме на всички български граждани да се въздържат от пътуване, освен ако не е крайно необходимо.

Гърция удължава карантинирането на пристигащи от чужбина

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се свържат с:

– Посолството на Република България в Мадрид на тел: +34 91 345 5761 и на дежурен телефон в извънработно време: +34 678 013 846.

– Генералното консулство на Република България във Валенсия на следния телефонен номер: +34 963 690 921, както и на телефона за спешни случаи: +34 630 168 018.

– Генералното консулство на Република България в Барселона на 24 часов тел.: +34 619-217-097
———
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Най-важните новини от туризма в България

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA