Slide
Slide

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година да стане лято и цял живот да са щастливи…“, е казал Умберто Еко.

Велинград. Ако и вие вярвате в това твърдение – не бива да чакате и да отлагате, а да си създадете хубавите мигове тук и сега и то, не къде да е, а точно във Велинград.

Асоциациите, които предизвиква титлата СПА столица на Балканите, са за луксозни СПА хотели, минерални басейни, бюти и релакс процедури.

Най-важните новини от туризма във Велинград тук

Да, това е точно така, но има още един сегмент, който предлага туристическа дестинация Велинград и Западни Родопи и това са къщите за гости.

В тях ще осъществите едно друго бягство сред природата –  една незабравима почивка и много възможности за релакс. Някои от тях са в традиционният възрожденски стил, допълнени дискретно с всички съвременни удобства.

В прекрасните цветни дворчета или на терасата можете да се насладите на боровото ухание на чистия планински въздух, да пиете кафе или просто да се отпуснете с книга в ръка.

Кметът на Велинград: Надявам се конгреса на БУБСПА да ни даде ценни напътствия и да намерим полезни решения за бъдещето на СПА туризма и балнеологията

Някои от къщите за гости разполагат със собствени басейни и малки СПА центрове, а ако няма такива, гостите могат да изберат някои от градските минерални плажове и аквапаркове.

Във Велинград организират СПА уикенд събор на … атрактивни американски автомобили

В други от  къщите, можете да се възползвате от  барбекю на дървени въглища с удобен кът за хранене, както и напълно оборудвани летни кухни, за тези които обичат домашно приготвената храна.

Ако имате нужда от балнео процедури, можете да го направите в новия и модерен рехабилитационен център, както с направление, така и по ценоразпис.

Велинград е сцената за втория сезон на All Inclusive

Перфектно обслужване и вкусни ястия от българската национална кухня, традиции и родопско гостоприемство за всеки гост ще намерите в къщите за гости и в малките и уютни семейни ресторанти.

Заменете атмосферата на шумния град със спокойствие и уют.

Насладете се на тишина и живописни гледки, дишайте чист планински въздух, наситен с аромата на горски ‪‎цветя.

Велинградските къщи за гости –  идеалното място, подходящо за семейна почивка, приятелски срещи или здравословен релакс.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията