Slide
Slide

Лондон. Големият британски туроператор TUI обяви, цитиран от британските медии, че до 27 юни спира да приема резервации за почивки за няколко държави, сред които и България, обяви Дневник. Причината е, че те не отговарят на изискванията за безопасна дестинация, а в „жълтата“ категория от английския списък за пресичане на границата са такива популярни сред туристите места като Египет, Мексико, Мароко, Доминиканската република, Тунис, а Турция е дори в най-тежката „червена“ категория.

Досега за втората група по т.нар. светофарна схема за оценка на риска за пътувания замразяването на резервациите бе до 2 юни. Но за тях срокът бе удължен от туроператора почти до края на юни.

Британските власти се интересуват при оценката си основно от два показателя – дял на ваксинираните и какви варианти на коронавируса има в съответната държава. Условията за прибиращите се от тях са толкова ограничителни, че пътуват само хора с крайно наложителна причина. При завръщане човек се подлага на 10 дни карантина, като трябва да плати и за 3 PCR теста (един, преди да се появи на границата, втори – 2 дни по-късно, и трети – 8 дни след влизането).

Според TUI решението е взето поради „продължаващата несигурност“ за оценките в трите категории на британската система. Всички клиенти, засегнати от замразяването на отпуските, ще получат пълно възстановяване на средствата или предложение за разсрочване или алтернативна дестинация плюс бонус като стимул да не се отказват напълно от пътуване.

Проблемът не засяга такива места в „жълтия“ списък като гръцките острови Крит, Корфу и Родос, части от Испания, Куба, Барбадос и др., защото се смята, че полетите за тях ще се подновят от 7 юни.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA