Slide
Slide

Има кулинарни изкушения, които си струва да опитате. Когато става дума за френска кухня, такива са патешкото конфи, лучената супа и други. Млечните блюда също не са за изпускане. Сега BGtourism.BG ви предлагаме кратка разходка из Франция, заедно да посетим пет от добрите ресторанти!

1. Autour du Beurre (Сен Мало)
Култът към млечните продукти в бретонския Сен Мало е добре известен. Признат е като отлично място да вкусите качествена храна.

Ресторантът на прочутия суровояд и шеф готвач Жан Ив Бордьо е посветен на темата „Около маслото“. Названието говори само за себе си. Масло, масло, масло – аксиомата на френската кулинария.

2. Oustau de Baumaniere (Ле Бо де Прованс)
Този култов ресторант се намира на 35 км от Авиньон. Привлича почитатели на високата кухня. Почетен е с две звезди Мишлен. За 70 години от съществуването му тук са готвили най-добрите шефове на Франция.

3. Chez Fernand Christine (Париж)
Това неголямо бистро на левия бряг на Париж ще ви зарадва с кухнята си. Лучена супа, патешко конфи и много други класически рецепти. Цените са достъпни.

4. L’Atelier d’Edmond (Вал д’Изер)
Ако сте на почивка във френските Алпи, препоръчваме да се отбиете до този ресторант. Поръчайте пълен набор от гозби. Не бива нищо да пропускате. Грамотно подплатете ястията с вино.

5. Le Neuvieme Art (Лион )
Лион често бива наричан кулинарна столица на Франция. Напълно заслужено. Тук името на легендарния шеф готвач Пол Бокюз витае из въздуха.

Младите готвачи се опитват да достигнат нивото му. Този ресторант е отличен с две звезди Мишлен. Всичко в менюто му е прекрасно. Без десерт да не сте си тръгнали! Profit.bg

Сподели публикацията