Slide
Slide

Москва. Руската авиокомпания S7 отмени всички полети до Европа от 26 февруари до 13 март поради затваряне на въздушното си пространство.

„Това са полети до Бургас, Варна, Мюнхен, Виена, Дюселдорф, Берлин, Верона, Болоня, Милано, Аликанте, Барселона, Ларнака, Пафос, Солун, Ница, Париж“, съобщи РИА Новости. Продажбата на билети след 13 март е временно преустановена.

„Пътниците могат да кандидатстват за пълно възстановяване на цената на билета на уебсайта на компанията или в контактния център на S7 Airlines, след като получат SMS за отмяна на полета. Ако билетът е закупен на касата или на други уебсайтове, пътниците трябва да се свържат с агента си за възстановяване или преиздаване“, добавили от авиокомпанията.

От Аерофлот ще продължат да изпълнява полети до Европа, но поради затварянето на въздушното пространство на Чехия и Полша времето за полет ще се  увеличи, казва източник от групата на Аерофлот пред руските медии. За повечето дестинации увеличението ще бъде от 15 до 20 минути, а за някои (Турция, Египет, Гърция) – до един час, добави той. По-рано Обединеното кралство постави компанията в списъка със санкции и тя спря да лети за тази страна.

Сподели публикацията