Slide
Slide

София. Българският съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA) откликва на призива на държавата за подсигуряване на подслон на украински граждани и български граждани с постоянно пребиваване в Украйна, потърсили убежище в България, вследствие военния конфликт между Украйна и Руската федерация.

Членовете на Съюза изразяват готовност да предоставят сериозно количество стаи от своите бази, в които да бъдат настанени бежанци от размирния регион.

Инвеститорите и мениджърите на комплекси – членове на Български съюз по балнеология и СПА туризъм изразяват и готовност за осигуряване на постоянна заетост при желание от страна на гражданите на Украйна, както и организиране заедно с образователните институции-партньори на курсове за квалификация и преквалификация, при оказана подкрепа от държавата.

Организацията днес изпрати официално писмо до министъра на туризма Христо Проданов и до председателя на Комисията по туризъм към Народното събрание Илин Димитров, с което ги информира, че подкрепят идеята на министър-председателя Кирил Петков това да се случи с финансовата подкрепа на държавата.

Отворени сме да партнираме активно с държавните институции за подкрепа към всички българи в Украйна, както и към всички украински граждани, желаещи да потърсят убежище в България, съобщават от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Сподели публикацията