Slide
Slide

Сандански. Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански излезе с отворено писмо до институциите относно ограничителните мерки за влизане в България. Туристическата индустрия в района иска да отпадне изискването за PCR тест при влизане на гърците в България.

Ние сме широка организация от хотелиери, ресторантьори и туроператори, представляваща туристическия бранш в различни региони на Югозападна България. В следствие на Ковид кризата последните две години, ние постоянно сме изправени пред опасността да загубим своето препитание и бизнес. Препитание, от което се изхранват хиляди семейства от региона на Югозападната България. Всички локдауни и рестрикции се случват предимно в сезоните пролет и есен, през които нашия регион е най-посещаван от туристи. Заради това, ние търпим най-тежки загуби на средства и персонал. Хиляди служители остават без работа и се преориентират в други сектори.

Оценяваме мерките и грижата на българските институции за запазване здравето и живота на хората, но последните решения на българската държава и в частност решението всеки български и чужд гражданин да влиза в страната ни единствено и само с актуален от последните 48 часа ПСР Ковид тест поставя туристическия бизнес отново на ръба на оцеляването„, пишат от туристическата организация.

От Сдружението считат, че въвеждането на това ново условие за влизане в страната е директно противоречие и дори напълно обезсмисля кампанията за масова ваксинация и употребата на т.нар. „зелен сертификат“. Кампания, в която са вложени огромни усилия и средства.

Същевременно обаче дебело държим да подчертаем, че в случай на липса на адекватно решение от страна на българските институции, което да включва премахването и условията за актуален ПСР тест за влизане в България, нашето Сдружение ще премине към ефективни протестни и стачни действия, които освен инфраструктура, ще блокират и целия туристически и ресторантьорски бранш в Югозападна България„, пишат още от Сдружението, което предупреждава и за стачни действия в София, ако не бъдат чути исканията им.

Запознайте се с цялото съдържание на писмото на Сдружението

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията