Снимки Къща за гости Телесфор в Орехово
Slide
Slide

Чепеларе. Всички къщи за гости в четири чепеларски села са запазени за Нова година, съобщи за Bgtourism.bg  Даниела Сивенова – началник отдел “Туризъм, спорт и младежки дейности” към община Чепеларе. Традиционно българските туристи рано резервират местата за настаняване в един от най-красивите райони в Родопите, който включва селата Орехово, Хвойна, Зорница, Забърдо.

Орехово. Красотата на Родопите традиционно привлича туристи по всяко време на годината

Орехово ще посрещне 90 туристи в 8 обекта. В Хвойна и Зорница има общо 11 места за настаняване със 132 легла, а в Забърдо гостите отсядат в 6 къщи за гости с 40 легла. Всички са запазени на 100%!

Пампорово пуска в предварителна продажба нов вид ски карта с отворени дати на ползване, като запазва миналогодишните цени

„Средната цена за нощувка е 80 лева за двойна стая тази година. Има ръст на цените, който е в резултат на инфлацията, но красивата дестинация и гостоприемството на стопаните на къщи в Чепеларе, привличат туристи от цялата страна. Повечето резервират за по 3 нощувки по селата, а в общинския център Чепеларе и в курорта Пампорово средният престой е 5-7 нощувки. 70% е заетостта за Нова година в град Чепеларе, в който има 1 100 легла в местата за настаняване. Очакваме през следващите седмици всички места да бъдат резервирани“, добави Сивенова.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA