Slide
Slide

Велико Търново. АЕК „Осенарска река“, с. Вонеща вода ще бъде включен в познавателния тур в България на Международното общество по молинология (TIMS) през пролетта и есента на 2022 г., съобщиха от Регионалния исторически музей във Велико Търново.

Неправителствената организация, която популяризира в световен мащаб и изучаването на мелници, задвижвани от вятър, вода, животинска и човешка сила, проявява интерес към водните съоръжение в етнографския комплекс и преди дни техни представители предварително посетиха и се запознаха с обекта.
Те бяха придружени от музейни специалисти от  Етнографския музей на открито „Етър“, които ще са домакини и партньори на събитието на TIMS у нас следващата година.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията