Slide
Slide

Велинград. Партньорската програма на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” се развива изключително успешно, като в нея членуват близо 250 представители на различни бизнеси. Това бе отчетено на днешното годишно Общо събрание на организацията, което се състоя в хотел „Инфинити”. На форума присъстваха кметът д-р Костадин Коев и зам.-кмета Атанас Палигоров. Към днешна дата членове на Сдружението са над 150 физически и юридически лица с над 200 търговски обекта.

Председателят на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” Златко Златанов изрази задоволството си от свършеното през 2019 година и отбеляза, че събираемостта на

туристическия данък е с 15% по-висок, спрямо предходната година.

Това донякъде се дължи на въвеждането на системата ЕСТИ, но най-вече на коренно различното ниво на отношенията, комуникацията и работата в Консултативния съвет по въпросите на туризма  между бизнеса и местната власт.

„Срещаме разбиране и подкрепа и все по-активно се работи по въпросите, поставени от страна на Сдружението, което е явен знак, че „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”,  вече се приема като сериозен идеен партньор и двигател в развитието на туристическа дестинация Велинград.”, заяви Златко Златанов. Той благодари за подкрепата и разбирането от страна на кмета д-р Костадин Коев.

Д-р Коев също изрази своето удовлетворение от добрата съвместна работа за успешното развитие и налагане на продукта – туризъм.

Кметът разясни подробно за предизвикателствата и за най-сериозните проблеми, които стоят за разрешаване, акцентирайки върху инфраструктурата и казуса с мина „Грънчарица”.

„Консултативният съвет по въпросите на туризма  стана един изключително добре работещ инструмент, в който има чуваемост и комуникация между туристическият бранш и моят екип. Това не е правено никъде досега, а наградите и признанията за хотелите и общината говорят сами за себе си.“, каза д-р Коев и допълни: “Знаем и силните и слабите си страни, но използваме всяка възможност и продължаваме заедно напред.“

Без съмнение „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” е най-работещата браншова структура в цялата страна,

допълни и председателят Златко Златанов, като сподели новината, че Сдружението е номинирано от БХРА за тази награда.

По казуса с концесията за волфрамовото находище д-р Коев отново изрази категоричната си позиция, че борбата срещу волфрамовата мина е обща кауза, за да може Велинград да остане курорт на четири сезона и да се развива още по-успешно, както за жителите, така и за гостите на града ни.

Предстои министърът на околната среда и водите да издаде Заповед за учредяването на СОЗ, след което  да се направи искане за прекратяване на концесията за добив на волфрам.

Приети бяха отчетите за дейността и финансите на Сдружението, както и бюджета за 2021 г.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията