Добрич. За трета поредна година в Добрич – на 26 септември (събота) от 10.30 ч. до 17.00 ч. на пл. „Свобода“, ще се проведе фестивала „Хлябът, който ни свързва“, организиран от Община град Добрич, Регионален исторически музей – Добрич и Художествена галерия – Добрич.

Фестивалът „Хлябът, който ни свързва“ се реализира за първи път през 2018 г. с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. През тази година ще се осъществи за трети пореден път. Целта е да организираме празник на общността, в центъра на който е хлябът като устойчив културен символ, разпознаваем от всеки човек и неотменно присъстващ в цялата история на човешката цивилизация. Чрез реализацията на планираното събитие се визуализират по един нетрадиционен и атрактивен начин отделни времеви отрязъци от европейската цивилизация, за да се покаже културата и традициите на нашия регион като част от световната култура.

Фестивалът „Хлябът, който ни свързва“ се превръща в истински празник за децата и хората на Добрич.

Тази година във фестивала участват с видео – рецепти и Мастър клас побратимените градове на Добрич от Первомайск, Украйна и Тамбов, Нижний Новгород и Саратов Русия, които може да гледате на 26 септември във фейсбук – страница в Община град Добрич.

Сподели публикацията