Летище Варна, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Министерство на здравеопазването ще разреши туристите от Кралство Нидерландия да влизат на територията на страната с PCR тест. За чартърите в понеделник, 26.07.2021 туристите от Кралство Нидерландия ще могат да влизат на територията на Република България и с антигенен тест. Туристите от Нидерландия бяха едни от първите, които започнаха да посещават страната от средата на месец юни. В момента се изпълняват около 10 чартърни полета седмично. Също така има ежедневни редовни полети от Амстердам до София.

Решението на здравните власти идва, след като по-рано България обяви, че се затваря за чужденци от 26 юли, пристигащи от още четири държави – Нидерландия, Малта, Андора и Грузия. Пристигащите от тези страни български граждани, постоянно пребиваващи и членовете на техните семейства ще се допускат на българска територия само срещу отрицателен тест за COVID-19, без значение дали са ваксинирани или не. Това предвижда нова заповед на здравния министър.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията