Slide
Slide

Атина. Гръцките ченгета нахлуват в ресторанти в Миконос, след като туристите продължават да бъдат ужилвани с високи сметки за храна – включително 500 паунда за шест парчета калмари. Ходът на униформените е опит да се спаси репутацията на гръцкия туризъм пред чужденците, които обичат за събират тен в морските курорти на южната ни съседка.

Ресторант в Миконос сюрпризира турист с 591 евро за 6 броя калмари

„Таймс“ съобщава, че гръцкото министерство на финансите планира да извърши над 50 000 проверки през следващите седмици – с подчинени данъчни инспектори, насочени към ресторанти, които се опитват да мамят клиенти. Един от туристите вече брои 500 паунда за 6 броя калмарчета, друг се бръкна с над 120 паунда за две чаши просеко в друг ресторант.
Доклади сочат, че униформените вече са закрили десетки фирми, които са били хванати за измама на своите клиенти.
Един от популярните ресторанти, засегнат от набезите, е стекхаусът Nusr-Et на Salt Bae, който предлага меса на тлъсти цени. Преди няколко години в онлайн пространството се появиха кадри как турски главен готвач пищно пръска сол върху пържолите, но после данъчните установиха, че неговият ресторант не е декларирал почти 18 000 паунда печалба.
Туристът Янис Псаррас от Лондон споделя: „Аз и съпругата ми бяхме атакувани от всички страни на едно заведение за едно питие само, за да платим € 230 за бутилка вино, а бутилката струваше не повече от 20 евро. Тези момчета вършат измами“.

Над 1000% надценка в наш курорт! 1,5 л вода в пластмасова бутилка удари 11 лева

Сподели публикацията