Slide
Slide

Портних към Coca-Cola European Partners: Благодаря ви, че оценихте потенциала на Варна и нейния най-важен капитал – младите и образовани хора, които са бъдещето и залога за развитие на града ни

Варна. Coca-Cola European Partners официално откри нов Finance Shared Services филиал във Варна тази вечер. Новият офис на световноизвестната компания, която разкри нови 100 работни места в морската ни столица, се намира на бул. 8-ми приморски полк № 115, етаж 4.

Специално за събитието пристигна Деймиън Гомел – изпълнителен директор на Coca-Cola European Partners, финансовият директор Ник Джангиани, членовете на лидерския екип на компанията. Сред специалните гости бе и Иван Портних – кмет на Варна. Ето какво заяви градоначалникът на церемонията:

„Това, което постигаме тук е един огромен успех. Аз бях тук през септeмври за полагане на последен подпис и това са 9 месеца, в които ние успяхме да създадем нашето творение. За някои може да звучат странно думите системата на Кока Кола, но всъщност ние сме част от трите организации, включени в тази система – първата е Coca-Cola Company, собственик на всички марки. Втората е Coca-Cola Hellenic Bottling Company – тази, които практически ботилира продуктите ни тук в България. Запазих най-важната компания за финала. Това е Coca-Cola European Partners, която се получи след сливането на три компании след 2016 година. Ние оперираме на 13 пазара в Европа. Това са Великобритания, Германия, Франция, Испания, Португалия, Белгия и др. Надяваме се да се доразвиваме. Надявам се в следващите месеци и година да продължим да растем със същите темпове, с които го правим досега. През 2012 година се включих в това приключение. Най-вълнуващата част бе през 2013 година, когато създаването на център за споделени услуги бе нещо непостижимо, но ето ни днес тук – имаме 900 служители, последните 100 са във Варна, както вече знаем“, заяви на откриването Деймиън Гомел – изпълнителен директор на Coca-Cola European Partners, който вдигна наздравица за прекрасния повод с най-популярната безалкохолна напитка в света.

“Изключително сме щастливи да открием нашия втори офис в България, намиращ се в красивия град Варна. Вярваме че морската столица ще ни предостави превъзходен набор от млади професионалисти с добри езикови познания и умения в сферата на финансите. Бяхме впечатлени от ентусиазма и способностите, които кандидатите демонстрираха по време на проведените интервюта.”, сподели Тамзин Хобороу, вицепрезидент на „Споделени финансови услуги“.

Ник Джангиани, финансов директор, добави „Това е вълнуващ момент за целия български екип и ние сме щастливи да приветстваме нашите нови колеги от Варна в семейството на Coca-Cola.“

Coca-Cola има дълга история в нашата държава и нейното присъствие и инвестиция представляват ключова част от местното бизнес общество. До този момент в България има цели 6 индивидуални Coca-Cola дружества: Coca-Cola European Partners Services Bulgaria, които предоставят споделени услуги за групата на CCEP; Coca-Cola Bulgaria – местното представителство на The Coca-Cola Company (TCCC); Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC) – бутилиращата компания за България; Coca-Cola Hellenic Business Services Organization, които предоставят споделени услуги за групата на CCHBC и Coca-Cola Hellenic Group IT Services.

Coca-Cola и нейните бутилиращи партньори, CCHBC и CCEP представляват 40% от работните места в индустрията с безалкохолни напитки в България. Чрез присъствието на CCEP в град Варна Системата на Coca-Cola допълнително ще разшири своите дейности.

В момента цялостният принос на Системата на Coca-Cola в България представлява 0.6% от брутния вътрешен продукт на страната. Системата поддържа общо 19,800 работни места или 0.7% от трудовия пазар в държавата (без да се брои новооткритият офис във Варна). Всеки 1 похарчен лев за напитка от портфолиото на Coca-Cola донася приход от 0.64 лв. Системата на Coca-Cola в България е платила преки и косвени данъци на стойност от 236 милиона лева за 2017-а година. Тази сума се равнява на 2% от данъчните приходи на България и също така – на годишните разходи по образованието на 87 700 ученици.

Текст и снимки BGtourism.BG

Сподели публикацията