Полетите между София и Тел Авив са планирани два пъти седмично – в четвъртък и неделя

София. От 25 март 2021 г., с облекчаването на изискванията за пътуване от и до Израел, „България Еър“ възстановява редовните си полети между София и Тел Авив. Те са планирани два пъти седмично – всеки четвъртък и неделя, а билети за тях могат да бъдат резервирани онлайн през уебсайта на авиокомпанията на www.air.bg, чрез Центъра за обслужване на клиенти на email callFB@air.bg, през офисите в страната и през туроператорската мрежа.

Националният авиопревозвач съветва при предприемане на пътуване всеки да се осведоми за актуалните изисквания за влизане в крайната дестинация, както и тези за преминаваме през трансферен пункт, ако има такъв.

Съгласно последните разпоредби за влизане в Израел, всички лица, на които е разрешено влизането в страната, както и израелските граждани е необходимо да предоставят отрицателен PCR тест, извършен 72 часа преди заминаването. Пристигащите от България в Израел подлежат и на 14-дневна карантина. Изключение от изискванията се предвижда за пътници притежаващи израелски ваксинационен паспорт или сертификат за прекаран Covid-19 (издаден в Израел).

Морските ни летища получиха здравна акредитация

По отношение на предоставянето на отрицателен PCR тест, пътниците на „България Еър“ вече могат да се възползват от възможността да направят своя PCR или антигенен тест на място на летище София. На терминал 2 на софийското летище наземият оператор Суиспорт е организирал сертифицирана лаборатория, която работи всеки ден от 03:00 до 23:00 часа. От 25 март включително услугите в нея се надграждат и резултатите от направените PCR тестове между 03:00 и 18 часа ще излизат в рамките на 2 часа, а от антигенни тестове – за около 20 минути.

За допълнителна сигурност на пасажерите, „България Еър“ извършва постоянна дезинфекция на самолетите си със специализирани препрарати и UV лъчи с машината на Honeywell UV Cabin System II. Качеството на въздуха по време на полет се гарантира от въздушни HEPA филтри. На борда е въведена специална организция, подсигурени са топла вода и дезинфектанти и сапун, а предпазните маски са задължителни за всички по време на целия полет. Освен с предпазни маски екипажите посрещат и обслужват пътниците и с предпазни ръкавици.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!