снимка BGtourism.BG
Slide
Slide

Балчик. Пълни до краен предел бяха заведенията край морето в Балчик и Каварна в днешния слънчев неделен ден. Температурите в региона достигнаха до 15 градуса и това извади мнозина на разходка по черноморските алеи. В обедните часове на деня трудно човек можеше да намери свободни места в ресторантите, видя екип на BGtourism.BG.

Бързо свърши рибената чорба в много търговски обекти, като повечето клиенти заложиха в днешния почивен ден менюто им да бъде основно от морски деликатеси – риба, хайвер, и по различен начин подготвени миди – натюр, с ориз или др.

Ресторантьорите извадиха маси и столове и отвън заведенията си, като те също се оказаха недостатъчни, за да приемат всички клиенти. В двата черноморски града бе пълно с румънци от близките градове, които отскочиха за еднодневна разходка у нас в слънчевия 24 март.

Според синоптиците през следващото денонощие ще преобладава ясно и слънчево време. Ще духа слаб югозападен вятър, по крайбрежието през деня до умерен от юг-югоизток. Сутринта ще е студено с минимални температури за вътрешността на района от минус 3 до плюс 2 градуса и на места ще има слани. По Черноморието минималните ще са в интервал 1-6 градуса. През деня ще се затопли и максималните температури ще достигнат 15-20 градуса, по крайбрежието 12-15. Вълнение на морето 1-2 бала, утре следобед 2-3. Температура на морската вода 9-10 градуса. За Североизточна България минимална температура 3 градуса, максимална около 13.

Сподели публикацията