Повечето автомобили не се движат по пътя заради огромните и дълбоки дупки
Slide
Slide

Новият срок е краят на април. Дупките са очертани с червена боя, никой не работи!

Добрич. Предвижда се ремонтните работи по пътя Добрич-Албена да приключат до края на април, обявиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ за информационна агенция BGtourism.BG.

Дупките са очертани с червена боя

Официално сроковете на започналия вече ремонт бяха отлагани на многократно – първоначално трябваше пътната отсечка вече да е готова през август миналата година. Още тогава АПИ се отдаде на зимен сън и само ни информираше, че пътя ще е готов август, септември, до 31 октомври – Хелоуин, че ще приключат преди Коледа. През есента голяма пътна отсечка от Златни пясъци до Варна бе започната и бързо завършена. А добруджанци, и много румънски туристи, които традиционно пътуват през ГКПП Кардам, очакват от Славеево до Одърци пътната инфраструктура най-накрая да бъде готова, за да си заслужи винетките.

Там в момента зеят огромни и многобройни дупки, които са маркирани с червена боя. Многобройните автомобили и автобуси, които пътуват до туристическите обекти край морето в Албена, Кранево, Златни пясъци и други курорти се движат на зигзаг и в определени участъци не използват пътната инфраструктура. Днес в слънчевия пролетен ден, никой не работеше по тежкия участък, установи проверка на BGtourism.BG.

Официалното съобщение на АПИ до BGtourism.BG на въпрос: На коя дата ще бъдат подновени ремонтните дейности по участъка Слаеево – Одърци, част от пътя Добрич-Албена.

„През 2018 г. започна ремонтът на 9 км от път II-71 Добрич – Албена. През зимата строителните дейности бяха преустановени и предстои подновяването им. Предвижда се те да завършат през април. В момента се извършват локални технологични кърпежи за повишаване на проходимостта на пътя до цялостното приключване на ремонта“.

По този безобразен начин са окастрени храстите близо до село Църква

168 часа АПИ се чуди какво да отговори. Накрая измъдри: Ще кърпим дупки до Коледа

Гавра с добруджанци! В АПИ заспаха зимен сън

Сподели публикацията