Slide
Slide

София. В Кресненското дефиле официално ще бъде открит сезона за рафтинг и каяк следващия уикенд. Проломът предлага прекрасни условия за екстремно спускане в бързеите на река Струма. В района идват хора от цялата страна и чужбина, които практикуват този спорт.

Началото на сезона за 15-ти път ще бъде поставено със спускането с лодки в бързеите на река Струма. По протежението на реката, между градовете Симитли и Кресна, има клубове със свои, които предлагат практикуването му, както за местните жители, така и за чужденците. Те осигуряват всичко необходимо за рафтинг приключението на тези, които обичат предизвикателствата и адреналина.

„Х-клуб” обяви на своята страница, че предлага рафтинг спускане по най-дългото естествено трасе у нас, което продължава около 2 часа, а дължината му е близо 12 километра. Откриването на сезона ще е следващият уикенд – на 30 и 31 март, когато за всеки участник в екстремното преживяване ще има 20% отстъпка на цената от 50 лева. По нетърпеливите вече използваха през изминалите слънчеви дни да направят своя първи рафтинг за годината, още преди официално да е открит сезона.

Програма за 30 март:

10.00-11.30 часа – Официално откриване на Рафтинг сезон 2019 по река Струма, медийно отразяване на събитията;

11.30 – 12.00 часа – екипиране, инструктаж за предстоящия рафтинг по пълноводната река Струма;

12.00-14.00 часа – Рафтинг спускане по река Струма на всички желаещи да се включат и на спортните клубове – участници в откриването ;

17.00- ∞ часа –  купон за откриването на сезона;

31-ви март: Спускания с рафт в 11.00 и 14.00 часа;

Рафтинг центърът ни се намира по път Е-79 София-Кулата, след Симитли. Има указателнa табелa за рафтинг център на първия мост. Отбивката е след 50 метра (след детелината за с. Полето ) в дясно за метан станцията, като се  слиза под моста. Разполагаме с удобен охраняем паркинг за колите.

GPS координати: 41.847986,23.141863;

Сподели публикацията