Правителството ще подкрепи изграждането на голф игрище за над 107 млн. лева (видео)
Правителството ще подкрепи изграждането на голф игрище за над 107 млн. лева (видео)
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителството на България и „ГОЛФ ОКОЛ” ЕАД за изпълнение на приоритетния инвестиционен проект „ОКОЛ ЛЕЙК ПАРК”.

Ще бъде създадена и междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнение на проекта. Той предвижда изграждане на многофункционален комплекс за почивка, възстановяване и спорт с национално значение за развитието и популяризирането на голфа като масов спорт сред местната общност и в страната.

Предвидено е голф игрището към комплекса да представлява уникално по рода си спортно съоръжение на международно ниво, проектирано като парков тип, за да е достъпно за всички.

Комплексът ще бъде изграден в с. Горни Окол, община Самоков, върху имот собственост на „ГОЛФ ОКОЛ” ЕАД. Размерът на инвестицията е 107 320 000 лв. Очакваният брой новооткрити работни места, пряко свързани с проекта е 215.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията