Отбелязваме Световния ден на снега със ски за левче за деца, забавни игри и лакомства
Отбелязваме Световния ден на снега със ски за левче за деца, забавни игри и лакомства
Slide
Slide
Slide
Slide

Боровец. На 29 февруари всички, които не са опитвали зимен спорт, ще могат да го направят напълно безплатно в зимния курорт Боровец.
Кметът на Община Самоков Владимир Георгиев приветства инициативата в Боровец и сподели, че макар и малка община, спортът е приоритет и за него се отделя голяма част от бюджета. Също така въздухът в планината е най-здравословният.

Георги Кочов, Изпълнителен директор на Бороспорт покани всички да се включат на 29 февруари в Боровец, който е най-старият зимен курорт у нас и тази година празнува своята 125 годишнина. Асен Марков, главен секретар на Министерство на спорта, призова всички хората да бъдат активни и сподели, че самият той е скиор.
Нуждата от повече активности е и причината да възникне мащабната инициатива. Според данни на СЗО, само 26% от възрастните и 33% от децата практикуват регулярно спорт или се движат активно. Като последица от тази тенденция, 1 от 4 деца в страната е с наднормено тегло. Затлъстяването е и сериозен проблем сред възрастните хора – 27%. Прогнозите са, че до 2025 г. в България 253 000 ученици се очаква да бъдат с наднормено тегло или затлъстяване.
Всички желаещи да се прекъсне тази тенденция могат да се присъединят към редица именити български спортисти на 29 февруари в Боровец – Екатерина Дафовска, Петър Попангелов, Александра Жекова, Владимир Николов, Йордан Йовчев, Тереза Маринова и шампионките от ВК „Марица“. Инициативата се подкрепя и от Милена Тодорова, Евгени Иванов – Пушката, както и спортист на годината 2019 г. Владимир Илиев.
Сред активностите са ски уроци, сноуборд, пързаляне с шейни, правене на снежни човеци, както и уроци за това как да спортуваме безопасно в планината.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията