Slide
Slide

Добрич. На 13 февруари, от 18.00 ч. в Общински младежки център „Захари Стоянов“ известната българска актриса Бойка Велкова ще представи нейния спектакъл „Усещане за любов“, в който си партнира с Ивайло Захариев. Събитието е част от активната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община град Добрич и е с вход свободен за всички граждани, почитатели на музиката и поезията от най-висше естество. Известните актьори по уникален начин правят съпричастни зрителите с емблематични творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика.

В резултат на активната си работа, освен прилагането на възпитателни мерки, експертите в Комисията се стремят да разнообразяват и обогатяват програмата на обхванатите деца и младежи с различни прояви с културно-образователен ефект. Доказано е въздействието на поезията, стойностната музика, театъра върху намаляване проявленията на девиации в поведението на неукрепналата психика. Изключително полезно за възпитателния процес и формирането на вкус е включването на тези младежи  в специално организирани обучения, спортни активности, посещения на концерти и спектакли. Възпитаването в дух на разбиране, подкрепа и обич е заложено в съвременните образователни практики, но много често се пренебрегва ролята на любовта като чувство, което е важно за изграждането на една цялостна положителна личност. За да осъществява нормални и ползотворни отношения с другите хора, както и да преодолява всички трудни моменти, с които може да се срещне в по-осъзната възраст, младият човек трябва да е наясно с чувствата и проявлението на емоциите си. И така, в навечерието на навлезлия вече в бита ни Ден на Любовта – 14 февруари – Комисията, Община град Добрич и Общински младежки център стават домакин на музикално-поетичния спектакъл „Усещане за любов“.

Този спектакъл е плод на усилията на самата Бойка Велкова да унифицира езика на любовта, като всъщност „любовта говори само един език“. Двамата с Ивайло Захариев създават една уникална атмосфера на сцената, където звучат прекрасните текстове на световните класици, и където музика и изображения те пренасят в света на съвършеното изкуство.

Режисьор: Бойка Велкова

Музика и музикална среда: Теодосий Спасов

Хореография: Татяна Соколова

Визуална среда: Яна Дворецка

Заповядайте, вход свободен!

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията