Slide
Slide

Мадрид. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в Мадрид с Наджиб Балала, министър на туризма на Кения, в рамките на световното туристическо изложение FITUR. Туристическият форум се провежда в испанската столица в периода 23-27 януари. Тази година събитието се организира за 38 път и в него участват най-големите испански туроператори и туристически агенции и представители на бизнеса от стотици държави.

Двамата министри обсъдиха ролята на туризма като фактор за развитие на отношенията между държавите, както и бъдещите възможности за сътрудничество между България и Кения с цел привличане на интереса на кенийските туроператори към нашата страна и обратно.

Министър  Ангелкова подчерта, че целта на всички мерки, които се прилагат от Министерството на туризма, е утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация.

Българският министър обяви, че фокус за 2019 г. ще са инвестициите в туризма и отправи покана към своя колега за участие в първото издание на Форума за устойчиви инвестиции в туризма, който ще се проведе през месец май в страната ни.

От своя страна министър Балала изтъкна, че България става все по-привлекателна за посетителите, тъй като предлага разнообразен туристически продукт.

Сподели публикацията