Slide
Slide

София. Столичното летище ще се почиства от германската фирма Sasse Aviation Services GMBH от началото на март 2022 г. Договорът ще е за период от 3 години с възможност за удължаване с още 1 плюс 1 години и обхваща поддържането на хигиената на двата терминала. Компанията е с 45-годишен опит, като отговаря за хигиената на единственото петзвездно летище в Европа – Мюнхен (партньор в консорциума, който управлява концесията на летище София) и още 11 европейски летища, включително тези в Хамбург, Лондон (Лутън и Гетуик), Дюселдорф, Кьолн, Единбург и други.

В офертата фирмата предлага високотехнологични решения, включително използването на специализирани датчици и софтуер за наблюдение на площите, както и иновативни технологии за почистване с машини. Интелигентни системи ще следят за количествата необходими хигиенни материали и броя пътници, което ще позволи значително по-ефективно управление на процесите. Специализирани обучения за служителите и напълно нова система за контрол на качеството ще гарантират чистотата на летището.

Всички служители на летище София, които досега отговаряха за хигиената, ще бъдат прехвърлени в новата компания.

„Технологията, която предлагат от Sasse Aviation Services GMBH не само ще подобри чистотата, но и ще ни позволи да пестим ресурси и да наблюдаваме процесите дигитално. От това ще спечелят и пътниците, и летището“, каза Хеннинг Фистерер, главен оперативен директор на „СОФ Кънект“.

„Сключването на договор с фирма с репутацията на Sasse Aviation Services GMBH e решение, което ще гарантира чистотата на летището и комфорта на пътниците. Досегашните ни служители запазват всички условия по трудовите си правоотношения при прехвърлянето им към компанията, която ще извършва дейността“, каза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“.

Сподели публикацията