Slide
Slide

София. В изключително съкратени срокове след приключване на работата на Оценителната комисия за разглеждане, оценка и класиране на подадените проектни предложения по процедура BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, Министерството на туризма сключи административни договори с предложените за финансиране участници по процедурата и стартира първите плащания по тях.

Министерството на туризма одобри за финансиране 720 проектни предложения по процедурата за туроператорите и туристическите агенти по ОПИК

Процедурата на стойност 10 млн. лв. за подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ се провежда в рамките на проект BG16RFOP002-2.080-0003-C01 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19“, изпълняван от Министерството на туризма като директен бенефициент по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 -2020 г. Набирането на проекти по процедурата се проведе в периода 13-20.10.2020 г. при засилен интерес от страна на туроператорите и туристическите агенти в страната. В тази връзка, общият брой на подадените в рамките на крайния срок предложения възлизаше на 840 бр., от които 38 дублирани. С това, финалният брой проекти, обект на оценка възлезе на 802 броя.

Списък на предложените за финансиране проектни предложения, подредени по реда на тяхното постъпване в ИСУН, и размера на безвъзмездната финансова помощ, която да бъде предоставена за всяко от тях. 

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията