Slide
Slide

София. Българският туроператор АБАКС, който планира  полети за Коледа и Нова година до Египет и Тунис, излезе с извънредно изявление във връзка с информацията, че здравният министър ще предложи забрана на екскурзиите в и извън страната за 3 седмици, считано от 27 ноември.

„Ако клиент желае да се откаже, му се връщат парите. Няма да принуждаваме клиентите да пътуват, няма и да ги глобяваме, заради това, че се страхуват или притесняват да пътуват. Всички ние сме хора на първо място и здравето е най-важно!“, информира своите партньори туроператорът, който единствено желае своевременно да бъде информиран за всяка анулация.

„Гарантираме на 100% средствата на всички. Клиентите няма да загубят своите депозити, няма да бъдат заменяни с ваучери и няма да бъдат задържани. Необходимо е само да се изчака до 10-17 декември преди да се вземе окончателно решение. Вярвам, че до тогава обстановката ще се е успокоила и все пак ще има клиенти, желаещи да пътуват и да запазят вече направените резервации, които тази година са на изключително атрактивни цени“, заяви за bgtourism.bg маркетинт мениджърът в АБАКС Георги Пасев.

„Черен петък“ за Коледа и Нова година в Тунис и Египет с полети от София и Варна, Абакс обяви атрактивни оферти

„Към момента имаме клиенти за запълване на 2 полета за Египет, за 1 автобус за Охрид и полет за Тунис пред потвърждение. Ако за Коледа и Нова Година няма забрана за пътуване и съумеем да запазим повечето резервации, то ще реализираме всички гореспоменати програми“, добави Пасев.

Той посочи, че най-късно до 17 декември, според актуалните забрани, ще обявят кои програми ще реализират за Нова Година. Доплащанията за всички, които решат да пътуват, ще бъдат от датата на потвърждение до 22 декември, добави той.

Активни ще останат програмите за Коледа в Египет, както и програмите за Нова Година – Египет (Хургада и Кайро – Хургада), Тунис, Охрид, Анталия. Може да има и нови клиенти, желаещи да се запишат.

Туроператорът благодари на своите партньори за професионализма и на клинентите им за разбирането, като се надява планираните програма да бъдат реализирани.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията