Slide
Slide

Убут. Маймуните си правят селфи с туристи от цял свят в Гората на маймуните край град Убут в Индонезия. Сред туристите е и Здравко Ранков от Добрич, който от няколко години вече живее и работи във Великобритания. Входът за туристическата забележителност е 100 000 рупии (7 евро). Посетителите имат възможност да видят два храма, единият е „main temple“, другия е „spring water temple“. Има крематориум и гробище, както и маймуни, които са се специализирали в селфи снимките.

Посланикът на Индонезия пред BGtourism.BG: Туристите от Индонезия пристигат за културен туризъм, обичат българската природа и храната

Всъщност снимката не се прави от самата маймуна, а от гледача й, който приканва маймуната да отиде до него, за да си вземе храна. Протягайки към ръката му, на кадъра излиза, че маймуната си прави снимка с туристите.  „Тук има много туристи от България. Индонезия е интересна държава, която впечатлява със своята красота и забележителности“, сподели Ранков пред BGtourism.BG. Астрономическата есен днес той посрещна със сърф на красивите плажове на остров Бали.

Уникално! Маймуна направи селфи на туристи и им показа … среден пръст (снимки)

Гората на маймуните (Monkey forest) ненапразно е туристическа атракция №1 в Убуд. Мястото е дом на над 700 маймуни от вида макак. Дългоопашатите животни са изключително хитри и забавни.

При посещение на Гората на маймуните бъдете много внимателни! Препоръчително е да нямате лъскави бижута по себе си, да не носите слънчеви очила или храна.

Има голяма вероятност някоя маймуна да реши, че иска да ви опознае по-отблизо и да ви отмъкне скъпоценностите. Имайте предвид, че умело отварят всякакви раници и бъркат по джобовете.

Друго нещо, на което трябва да обърнете внимание, е къде стъпвате. Ако настъпите маймуна по опашката, със сигурност ще я ядосате.

Навсякъде има поставени табели, които предупреждават да не ги гледате в очите, да си пазите нещата и най-важното – да не им давате неподходяща храна. Ако желаете, можете да им купите банани още на входа и да ги нахраните. Обичат още сладки картофи, царевица, кокосови орехи и други местни плодове.

Ако искате ефектни снимки за спомен, можете да помолите някой от служителите да ви помогне. Обикновено слагат по няколко зрънца царевица в ръката ви и маймуната се качва на рамото ви, за да ги изяде. Усещането е неповторимо!

Цялата местност е изключително приятна за разходка – има красиви алеи, храмове, статуи и малки изкуствени езерца, в които се къпят и забавляват маймуните. Отделете поне 2-3 часа, за да видите (почти) всички маймунджълъци на балийските макаци, съветват туристите.

Сподели публикацията