Стоп кадър Нова тв
Slide
Slide

София. Във връзка с обявения фалит на британския туроператор „Томас Кук“ министърът на туризма Николина Ангелкова ще даде брифинг за медиите днес, 23 септември 2019 г. (понеделник), от 17:00 часа в сградата на Министерството на туризма.

В същото време български туристи търсят варианти как да се приберат в родината си, тъй като полетите им с “Томас Кук” са отменени. В момента всички разходи по нощувки и в търсене на нов полет са за тяхна сметка. Си Ен Ен съобщава за над 600 000 потърпевши от фалита на туристическата компания.

Фалита на Thomas Cook предизвика хаос на редица летища. Компанията се обърна към Гражданска въздухоплавателна администрация да помогне за организиране на връщащите полети на британски туристи. Вчера 34 британци на летище Бургас са били извозени с полета на Бoлкан ер (BH Air) до Гетуик поради отмяна на полета за Кардиф, съобщи Румен Драганов. Необходима е организация от ГВИ за всички британски туристи на територията на страната засегнати от фалита на Thomas Cook за тяхното извозване до Великобритания.

Сподели публикацията