Гергана Желева
Slide
Slide

София. Гергана Желева – сътрудник на информационна агенция BGtourism.BG, отговарящ за международните новини, получи Национална диплома от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Това стана на специално тържество днес в сградата на министерството. Гери завърши Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич и от есента ще изучава културология в Софийския университет.

Националната диплома е най-висшето отличие, което се присъжда на абитуриенти с успех 6,00 от целия курс на обучение, пълни шестици на матурите и значителни постижения на национално и международно ниво в областта на науките, изкуството и спорта. С почетното отличие бяха удостоени 12 абитуриенти – от Добрич, Плевен, Сливен и София, а Гергана Желева е единствена от Добрич.

„Гергана Живкова Желева е една от най-изявените ученички в нашата гимназия. Завършва с пълно отличие  профил “Немски език”, владее отлично и английски език. По време на целия курс на обучение в гимназията е показвала отлични резултати и разностранни интереси, най-вече в областта на литературата, чуждите езици и хуманитарните науки. Притежава богата обща култура и знания в различни области. Била е доброволец към БМЧК, спортува тенис. Участвала е в два младежки семинара за победители от олимпиадите по немски език по тематика, свързана с ЕС и европейските ценности, организирани от Фондация „Ханс Зайдел”, България. Успехите и са предимно в областта на български език и литература и немски език, но също и по математика“, така директорът на Езиковата гимназия Милена Иванова се мотивира за удостояване на Гергана Желева с националната диплома.

За екипа на BGtourism.BG е голяма чест и гордост, че Гергана Желева е част от нас и има своя принос за развитето на информационната ни агенция. Пожелаваме на Гери и семейството й да бъдат здрави, както и винаги да са отличници в професионален и личен план!

Седмичен културен календар на община Добрич

Сподели публикацията