Сийка Кацарова
Slide
Slide

София. „Целите, които си поставяме с предстоящия Шести годишен конгрес в екип с отговорните ресорни министерства, общини и подкрепата на ЕSPA, е да очертаем хоризонт за следващите 10 години в устойчивото развитие на медикъл СПА, СПА и уелнес туризма на България, част от здравния туризъм. В партньорство с Европейската СПА асоциация ще определим кои са европейските проекти в областта наздравния туризъм, за които трябва да лобираме в Брюксел“, заяви Сийка Кацарова, председател на БСБСПА, която е и вицепрезидент на ЕSPA. Тя посочи, че пред участниците в конгреса от цялата страна ще представят конкретните резултати от работата на съюза през годината: на първо място, постигнатото по съвместния проект с Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), чийто член е БСБСПА, подкрепен и от Министерство на туризма, и от Министерство на здравеопазването – „Позиционирането на България и българските Медикъл/СПА и СПА хотели на германския здравноосигурителен пазар“, както и план за активноститени през следващата година. На второ място, ще бъдат дискутирани резултатите и интереса към важната тема, свързана с „Карта за здрава превенция“, стартирана пилотно между двете организации. „Очакваме и активно присъствие на представители на сертифицираните по Наредба No2 хотели от страната, както и кметове на водещите български СПА дестинации“, посочва още Кацарова.

Шестият годишен конгрес на БУБСПА ще се проведе на 27 септември в София

Д-р Митко Василев – главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК): „Със своите природни дадености България притежава голям потенциал за привличане на инвестиции в туризма, а чрез дейността си Българският съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) допринася за устойчивото развитие на сектора и утвърждаването на страната като конкурентна целогодишна туристическа дестинация, поставяйки акцент върху балнеологията и СПА и уелнес услугите. Германо-Българската индустриално-търговска камара е не само мост между бизнеса на Германия и България, но се стреми да насърчава развитието на двустранните икономически отношения във всички аспекти. В сътрудничество с БСБСПА полагаме усилия за популяризирането на страната като дестинация за здравен туризъм. Провеждаме съвместни инициативи в Германия, която е, както най-големият и основен търговски партньор на България, така и ключова страна по отношение на българския туризъм.

Припомняме Ви, че конгресът ще бъде официално открит на 27 септември в хотел Интерконтинентал от министъра на туризма Николина Ангелкова и президентът на Европейската СПА асоциация Тиери Дюбоа.

Сред официалните гости на конгреса ще бъдат Министърът на туризма – Николина Ангелкова, Министъра на здравеопазването – КирилАнаниев, Кметът на Столична община – Йорданка Фандъкова, Главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) –д-р Митко Василев и др. Очаквани и от участниците, и от медиите чуждестранни ВИП гости са: Президентът на Европейската СПА асоциация (ESPA) – Тиери Дюбоа (Франция); Главният секретар на ESPA – Чила Мезоси (Унгария); Първият вицепрезидент на ESPA – Гунлаугур Йонсон (Исландия); съоснователят на платформата HTIза подпомаганеи популяризане на здравен туризъм – Лейла Крестич (Хърватия), иноваторът Лучио Питичио (Италия), арх. Силвия Джанини (Италия) и др. Темата на Шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм е: „Дестинация за здравен туризъм –в четири сезона (успешният балнеотуристически продукт –предпоставка за развиване на устойчив здравен туризъм)”.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA