Велико Търново. Всички обекти и експозиции на Регионален исторически музей – Велико Търново ще приемат туристи по Великденските празници.

Музеите „Затвор“ и „Сарафкина къща“ ще са отворени за посетители на 24 и 25 април, като се отменя и почивния ден понеделник – 25 април на църквата „Св. Георги“ в с. Арбанаси. Трите музейни обекта ще почиват на 26 и 27 април (вторник и сряда).

Отменя се профилактиката на 25 април (понеделник) в Археологически музей, Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“, църква „Св. 40 мъченици“, музей „Констанцалиева къща“ и църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ в с. Арбанаси.

Велико Търново посреща Възкресение Христово на крепостта Царевец

Точно в полунощ на 23 срещу 24 април десетки църковни камбани ще огласят старопрестолния град, а благодатният огън ще бъде изнесен от Патриаршията музей „Възнесение Господне“. Пред историческия храм ще бъде отслужено Пасхалното богослужение.
Портите на Царевец ще бъдат отворени в 22,30 ч. вечерта на Велика Събота /23 април/, а в 23,30 ч. започва църковната служба. С изнасянето на Благодатния огън в полунощ от Патриаршията ще започне литийно шествие с факли, което ще продължи до катедралата „Рождество Богородично“.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA