Албена. Главният сладкар на петзвездния “Маритим Парадайз Блу Хотел & Спа” във ваканционно селище “Албена” Елина Такева се завърна с две призови места от Националната кулинарна купа в Пловдив. В голямата конкуренция тя зае престижното второ място за най-добра сватбена торта и втора позиция за най-добър веган десерт, който тя приготви със чай матча чия и кокосово мляко. С високите оценки бе удостоена от 7-членно жури.
За сватбената торта Елина Такева и останалите майсторки на десерта от страната имаха по 4 часа, а темата бе люляк и лавандула.
“Конкуренцията беше много голяма. Благодаря на моето семейство за подкрепата, както и на Албена АД за възможността да надграждам своите познания.
За сватбените торти прочетох много неща за моделите от 2018 г., отне ми мното време, тъй като се изисква много усилия и техника”, коментира Такева. Тя е решила да се включи в професионалната надпревара по време на стажа си в Германия, където надгради своите познания във веригата на Маритим.
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE