Slide
Slide

София. FlixBus добавя нови маршрути към мрежата си и удвоява броя на държавите, до които може да се достигне директно от България. Вече пътниците на зеления европейски гигант за транспортни услуги имат избор от дестинации в Хърватия, Словения и Германия, информират от компанията.

От София и Пловдив вече може да се достигне без прекачване до Загреб, Любляна, Филах, Залцбург и Мюнхен. До новите дестинации ще пътуват нощни автобуси седем дни в седмицата. Най-бързият нов нощен маршрут от столицата е до Загреб, откъдето пътниците лесно могат да продължат пътуването си само с едно прекачване до най-популярните ваканционни дестинации по Адриатическото крайбрежие, като Опатия или Задар, или до няколко по-малки градове в Далмация или на полуостров Истрия.

FlixBus започна дейността си на българския пазар през 2018 г., предлагайки маршрути до Унгария, Австрия и Румъния. През месец май тази година компанията обяви, че започва да предлага пътувания и от Пловдив. Днес българите могат да пътуват със зелените автобуси директно до шест европейски държави.
Компанията се грижи за технологиите, билетите, обслужването на клиентите, планирането на мрежата, както и маркетинга и продажбите, а местните партньори са отговорни за работата на автобусите. По този начин FlixBus успява да изгради най-голямата междуградска автобусна мрежа в Европа и осигурява над 7000 работни места за шофьори на автобуси.
Сподели публикацията