За пример! Кмет на добруджанско градче показа на децата как да се грижат за горите
За пример! Кмет на добруджанско градче показа на децата как да се грижат за горите

Генерал Тошево. Мащабно залесяване на общински терен по случай Световния ден на гората се проведе в Генерал Тошево. Освен общински служители, в акцията се включиха деца и младежи, както и служители на горското стопанство в града. Лично градоначалникът на кокетното добруджанско градче Валентин Димитров даде пример на малчуганите как да се грижат и опазват земята и горите.

За масовата акция по залесяване, организирана от Общинска администрация, бе осигурен и подготвен общински терен от 2, 5 дка, върху който ще бъде създадена младата гора от кедър и червен дъб, които бяха предоставени от Държавно горско стопанство – Генерал Тошево.

Събитието започна с кратка музикална програма, подготвена от Център за работа с деца, след което приветствие към присъстващите отправи кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров. В него той изрази огромното си задоволство от факта, че толкова много деца са изявили желание да се включат в акцията и припомни, че освен образованието, опазването на околната среда и отговорното отношение към горите са най-доброто, което можем да направим за идните поколения. Кметът пое ангажимент, такива акции да се осъществяват всяка година в различни населени места на общината.

На проявата присъства и директорът на Горското стопанство инж. Йорданка Найденова и нейният екип.
В акцията по засаждане на фиданки се включиха деца от трите детски градини в града и младежи от трите училища и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦРД).
Световния ден на гората се отбелязва на 21 март от 1972 година, по инициатива на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие, подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие, за да се защити флората и фауната на горите. Горите са природно богатство, благодарение на което въздухът и водата са чисти и което представлява среда за живот и развитие на разнообразие от растения и животни. Наред с това горите имат и важно стопанско значение за икономиката на дадена страна. Затова всеки носи отговорност за опазването на това природно богатство, за неговото развитие и рационално използване в името на благоденствието на страната.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE