Slide
Slide

София. Извънредният и пълномощен посланик на Република Индонезия в Република България, Н.Пр. Иуан Богантанта, връчи акредитивните си писма на президента на Република България, Н.Пр. Румен Радев. Връчването бележи официалното начало на задълженията на посланик Богананта в София.

По време на срещата между двамата, Н. Пр. Иуан Богананта предаде приятелските поздрави от президента на Република Индонезия, Н.Пр. Джоко Уидодо на президента Румен Радев. Новодошлият посланик увери президента, че ще работи за укрепване на политическите и икономическите отношения между двете държави, както и за сближаването на индонезийския бизнес със страната ни. Г-н Богананта изрази благодарността си за добрите отношения между двете държави, които се развиват вече 65 години и надеждата си за задълбочаване на туристическите връзки помежду им.

Президентът Радев отбеляза, че Индонезия е важен приятел и партньор на България в азиатския регион и също изказа съболезнованията си за жертвите на самолетната катастрофа и земетресението случили се през изминалия месец в Индонезия.

Срещата се проведе в топла атмосфера, въпреки студеното време, при спазване на  строг здравен протокол и прилагане на антиепидемични мерки.

Като първи официален акт в България, посланик Богананта избра да поднесе венец пред Паметника на незнайния войн.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Най-важните новини от туризма в България

Сподели публикацията