Slide
Slide

Хотелиерът Nishiyama Onsen Keiunkan открива хотелът в префектурата Yamanashi в Япония през 705 г. и е останал в семейството си за поразителни 52 поколения – което прави традиционния хотел на 1314 години тази година. Не е изненада тогава, че забележителността притежава Световния рекорд на Гинес за най-стария хотел в света.


35-те стаи в историческата сграда са били домакини на всички – от политици до самураи и военни командири. Смята се, че е бил особено популярен по време на воюващите периоди поради благоприятното въздействие на изворната вода върху болки в мускулите.
Днес отдалеченият хотел остава популярна атракция за посетители, които търсят автентичен пролетен извор. Всъщност, миналата година Modern Notion съобщи, че хотелът е копал нов 888-метров кладенец, който би го превърнал в курорта с най-много вода, произведена на минута.
Има четири открити бани с изглед към планинската околност, както и две вътрешни бани. Освен баните, много от съоръженията в хотела се управляват с помощта на горещите извори, включително питейната вода и сауната, според RocketNews24. Последно е реновирана през 1997 г., но в действителност малко се е променило от традиционния начин на живот. Има татами (традиционни рогозки) настилки и кайсеки (менюта за дегустация на няколко курса). На гостите се дават традиционни дрехи и се очаква да свалят обувките си на открито, когато влязат в сградата. И определено няма WiFi. Въпреки това цената е много модерна. Една нощ в хотела, за двама души, включително вечеря и закуска, започва от 34 720 йени или около £ 216,90.

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията