България се представя на световното изложение FITUR в Испания
България се представя на световното изложение FITUR в Испания
Slide
Slide
Slide
Slide

Министърът на туризма Николина Ангелкова е на двудневно работно посещение в Испания. Повод за визитата е 38–ото издание на световното изложение FITUR, което се провежда в Мадрид в периода 23-27 януари. България участва в туристическата борса с информационен щанд, който ще бъде открит от министър Ангелкова. Преди официалния старт на изложението министърът на индустрията, търговията и туризма на Испания Рейес Марото ще посрещне участниците във форума в музея Прадо. На събитието ще присъства и българският министър на туризма Николина Ангелкова, очаква се официален гост да бъде министър-председателят на Испания Педро Санчес.

В рамките на изложението са предвидени работни срещи на министър Ангелкова, на които да бъдат обсъдени добри практики за насърчаване устойчивото развитие на туризма и възможности за бъдещи съвместни инициативи. Българският министър ще разговаря с Глория Гевара, председател и главен изпълнителен директор на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Планирани са и работни срещи с министрите на туризма на Кения Наджиб Балала и на Ямайка Едуартд Барлет.

FITUR е едно от най-големите туристически изложения в света. Тази година се организира за 38 път. Предназначено е за професионалисти, като в определени дни е отворено и за публика. През миналата година участие във форума взеха 10 190  компании от 165 страни. Посетителите бяха близо 251 хил., като по-голяма част от тях професионалисти. Прогнозите са тази година участниците и посетителите да са повече в сравнение с 2018 г.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията