Стартират нова процедура за концесия на летище “Пловдив”
Стартират нова процедура за концесия на летище “Пловдив”
Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. До месец ще започне нова процедура по концесия на летище Пловдив, съобщи в Пловдив министърът на транспорта Росен Желязков.
“В момента приемаме концесионните анализи и предполагам, че до месец ще внесем в Министерски съвет предложените за откриване на нова процедура”, обясни пред Пловдив24 Желязков. Предишната процедура беше прекратена през миналата година, след като класираният на първо място кандидат-консорциумът между “Хайнан“ и “Пловдив Еърпорт Инвест“, се отказа, а вторият участник –  “Консорциум Летище Пловдив”, не беше поканен на преговори.
Междувременно община Пловдив първоначално заяви желание да вземе летището за стопанисване, но след това кметът Иван Тотев се отказа, защото държавата загуби и на втора инстанция делото за перона на летището. Развръзка за перона се чака в края на годината, защото делото е нарочено на 10 декември във ВКС. Съдебният спор е  между Министерството на регионалното развитие и фирма “Летище Пловдив“ АД, в чийто капитал е апортиран перонът още през 1995 г.
Министър Росен Желязков беше в Пловдив за откриването на изложението “Булколекто” и изложбата “Пловдив Фила 2019” в Панаира.

Сподели публикацията