Slide
Slide

Кайро. Желанието за пътешествия за пореден път доказа, че е по-силно от притесненията покрай пандемията. Това показа и първият полет, който излетя тази събота -19 септември 2020 г., от България за Египет. Пътуването се осъществи благодарение на туроператора TEZ TOUR, за които Египет е традиционна ежегодна дестинация.

На борда пътуваха 145 човека, които въпреки всички изисквания за влизане и излизане от Египет, ясно заявиха, че искат да пътуват и нищо не може да ги спре, съобщават от компанията за bgtourism.bg.

TEZ TOUR, също така, имат планирани полети до Хургада през октомври месец – на 17 и 30 октомври 2020 г., както и за Нова година до Хургада и Шарм ел Шейх с полет на 28.12.2020 г.

Курортните градове Шарм Ел Шейх и Хургада египтяните причисляват към така наречената „Чиста зона“ от Ковид 19. Всички туристи, които пристигат до края на октомври с чартърни полети до тези райони, получават безплатна туристическа виза, която иначе струва 25 долара. Този спестен разход, както и особено ниските цени, които предлагат египетските хотели тази година, дават голямо предимство на почивката в Египет.

От 1 септември за влизане в Египет е необходим отрицателен ПСР тест, за да бъдете допуснати на територията на страната.

Съгласно последната заповед на здравния министър, за влизане в България от Египет също е необходим отрицателен ПСР тест. За него пътниците имат две опции – едната е да направят теста в Египет преди отпътуване, а другата е да направят теста непосредствено след влизането си в Българя. Заради тези изисквания, TEZ TOUR успяха да организират тясно сътрудничество с българска лаборатория, която да предложи по-добри условия за пътуване на всички клиенти на туроператора, които искаха да посетят очарователния Египет.

След пристигането в Египет процедурата за проверка е много бърза и облекчена – всеки пътник представя попълнена декларация и копие на теста, след което е свободен да вземе багажа си. Компания TEZ TOUR има представители и на летището, които са неотлъчно до пътниците, за да им съдействат при необходимост.

Българският представител на TEZ TOUR в египетския офис на компанията, успя да събере мнения от пристигналите в Хургада българи. „Всички, с които имах възможността да разговарям, са единодушни, че са изключително щастливи от възможността да пътуват. За много от тях посещението в Египет е поредното, хората познават дестинацията, харесват гостоприемството на египтяните и обожават червено море – голяма част са тук именно за гмуркането.

Анталия изкушава българските туристи с изгодни цени за 5-звездни хотели през септември, вижте ТОП 6 на най-търсените хотели

От началото на месеца са разрешени и организираните екскурзии до Кайро и Луксор, което практически прави почивката в Египет по нищо неразличима от тази през предходни години. Относно тестовете, всички споделиха, че очевидно това е „новото“ при пътуванията и, че не трябва да се приема като нещо притеснително, защото през следващите години ще бъде необходимо изискване. За голяма част от тях, това, че знаят, че пътуват хора само с отрицателни тестове, дори им дава допълнителна сигурност, за да предприемат пътуване“.

ПОЧИВКА В ЕГИПЕТНай-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията