стоп кадър bTV
Slide
Slide

Хотелиери и туроператори: Сезонът беше катастрофален

Според министър Ангелкова спадът на туристите това лято по морето ще бъде само 1%

Бургас. Според министър Ангелкова спадът на туристите това лято по морето и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1% , докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът е 15 % и забележете на втора линия с близо 30%, съобщава Bulgaria ON AIR. Тотално разминаване!

Затова пък от министерството на туризма не пропуснаха да се похвалят, че нощувките реализирани от българските туристи с цели 15%. Хотелиери и туроператори определят сезонът като катастрофален.

Според ресорното министерство  спадът в курорта Слънчев бряг бил основно при организирания туризъм.  Спад на полетите отчита и летище Бургас.

Слаб сезон отчитат и концесионерите. Скъпите чадъри и шезлонги прогониха туристите от българското море. Затова те настояват за категоризация на плажовете за следващото лято.

За юни и юли приходите от международен туризъм са над един милиард и двеста милиона лева, което  е ръст от 1,7%, отчете Министерството на туризма. Последният чартър от летище Бургас е на 8 октомври, тогава ще затворят и последните хотели в Слъвчев бряг.

Сподели публикацията