Slide
Slide

Добрич. Изложба от макети, сред които къща за гости и мечтаната вила, на младия творец Камен Добрев бе открита в родния му град Добрич.

Той направи своя дебют през месец август в Археологическия музей във Варна, а сега вече прибави към своята биография и изложбата „Сградите на Добрич“.

Този път макетите са подредени в Дом-паметник „Йордан Йовков“. Мястото е съвсем удачно избрано, защото музеят е единствената съвременна сграда в България, носител на архитектурен „Оскар“.


Макетите на сгради бяха подредени в навечерието на Деня на независимостта и Деня на Добрич. Интересите на моделиста Камен Добрев са широки: той поглежда към архитектурното минало, вълнува се от настоящето, но се опитва да надникне и в бъдещето. Затова в пространството между реалността и мечтата може да видите както емблематичната за града ни къща музей „Йордан Йовков“ – един от малкото паметници на културата с национално значение в Добрич, така и мечтаната от автора вила.

Добричлии и гостите на града могат да посетят изложбата до края на месец ноември. Тези от вас, които я посетят, снимат се с любимия си макет и качат снимката във фейсбук страницата на Дом-паметника до края на месец ноември, ще участват в конкурса за най-добър фотос. Отличените ще получат музейни издания.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Сподели публикацията