Slide
Slide

Варна. Огромни цветни хвърчила изпъстриха небето над плажа във варненския квартал Аспарухово. Най-голямото хвърчило бе дълго 30 метра – октопод, който е бил ушит в Китай по поръчка на българин от Пловдив, съобщи за Bgtourism.bg организаторът Юри Георгиев. Участниците в събитието са от България, Гърция и Турция.

Фестивалът на хвърчилата – „Въздушни чудеса – Варна – 2021“ се провежда се девети път и днес привлече вниманието на близо 5 000 души. Малки и големи се зарадваха на пъстрите и интересни хвърчила.

Инициативата се реализира за девети път от клуб „Асто“, с подкрепата на Община Варна чрез фонд “Култура“. Ако днес сте пропуснали това красиво събитие на плажа, то и в утрешния неделен ден – 22 август, небето над Аспаруховския плаж ще бъде изпъстрено с хвърчила.

Основен акцент на фестивала са демонстрациите на международните кайт клубове, които представят своите уникални модели хвърчила, често достигащи впечатляващи размери, състезанията с управляеми модели хвърчила и детските работилници, където малчуганите изявяват талантите си и се забавляват.

Снимки Юри Георгиев

От 10.00 до 17.00 ч. утре професионалните клубове на участниците ще показват най-новите си творения, включително атрактивните за децата обемни модели на различни животни – мече, тигър, октопод, калинки и много други. Парадът е съпътстван от приятна музика и други забавления за малки и големи.

От своето възникване в Азия преди две хилядолетия, изкуството за изработване и пускане на хвърчила се е разпространило навсякъде по света. Днес то е по-популярно от всякога, то е начин за релаксация, забавен спорт и вид духовно упражнение.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията