Slide
Slide

Обзор. Туристическият министър Марияна Николова провери местата за настаняване в рамките на работното си посещение в Обзор дали спазват издадените указания за работа в условия на разпространение на коронавируса. Припомняме Ви, че такава проверка бе направена и в Поморие.
“Уверих се, че на входа на всички гости се измерва температурата, на рецепцията има необходимите прегради, а персоналът използва лични предпазни средства. Навсякъде са поставени нужните информационни материали, следи се и за спазването на противоепидемичните мерки от туристите.
Направена е организация за разделяне на потоците за вход и за изход. Стриктно се спазват графиците за дезинфекция. В местата за изхранване също са спазени разписаните указания за дейност. Ръководството на хотелите уточни, че при влизане в ресторантите също се измерва температурата на посетителите.
Инспектирах и подхода на Южен плаж в Обзор. Проверката бе във връзка със сигнали на собственици на хотели, че морска ивица е труднодостъпна заради пропадане. Посочих, осигуряването на пешеходен достъп до плажовете е задължително и е недопустимо входът към него да е в толкова лошо състояние, което може да застраши безопасността на посетителите и че ще се коментират конкретни действия, които да се предприемат за обезопасяване и отваряне на подхода”, заяви Николова.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията