Slide
Slide

Най-добрите родни колоездачи ще мерят сили по трасето над Драгалевци

София. На 23 и 24 юли на Витоша ще се проведе държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене в дисциплина спускане към Българска Федерация Колоездене.

Състезанието  е едно от най-важните за родните състезатели, защото носи двоен брой точки за националната ранглиста и същевременно дава много точки и за световната такава. Очаква се в събитието да се включат най-добрите ни състезатели в категории 15-16годишни, 17-18 годишни, Мъже Елит, Мъже Мастърс и Жени.

Събитието се организира от СК „Райдърс Юнайтед“, под патронажа на Българска Федерация Колоездене и със съдействието на фондация „София Европейска Столица на Спорта“, ДЗИ и Ред Бул България.

В състезанието могат да участват само професионални лицензирани състезатели, като до момента предварително записани са над 70 участника от всички краища на България. Регистрацията за участие все още е активна натози линк.

Атрактивната надпревара ще се проведе по трасето за спускане „Бай Кръстьо“ над Драгалевци, което е с дължина близо 2 км и включва множество стръмни участъци, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия.

Топлото време и липсата на валежи през последните 2 седмици правят трасето още по-трудно и предизвикателно, тъй като е много сухо и прашно и буквално се променя с всяко изминало спускане.

В съботния ден ще се проведат тренировките, а в неделя ще бъде същинската част на състезанието, като в 13:00 ще бъдат квалификациите, а точно в 15:00 ще започнат финалите на шампионата. Организаторите приканват софиянци и гостите на столицата да станат част от събитието, като бъдат покрай трасето и подкрепят участниците.

Това ще бъде първото състезание по спускане на родна земя и с него ще бъде даден официален старт на сезона, а още следващия уикенд предстои най-голямото международно събитие в родния календар – Пампорово Байк Фест в родопския ни курорт, където се очаква да пристигнат състезатели от цяла Европа!

Сподели публикацията