Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

•    Полетите до Малдивите започват от 4 октомври и така този тропически рай ще стане по-достъпен от всякога

•    От 30 октомври ще започнат полетите до град Кувейт, което е в основата на ангажимента на Wizz Air Abu Dhabi към региона на Персийския залив

•    Новите маршрути ще се изпълняват с най-новия модел самолет Airbus 321 Neo, който се очаква да се присъедини към флотилията на Wizz Air Abu Dhabi по-късно тази година БАЗА 

Абу Даби.  Wizz Air Abu Dhabi, ултра нискотарифната национална авиокомпания на ОАЕ, днес обяви, че ще стартира два нови маршрута от Абу Даби: до райските Малдиви и до Кувейт, който ще е петата ключова дестинация в Персийския залив на авиокомпанията. Новите маршрути ще предложат на пътниците възможността да посетят прекрасни дестинации и добавянето им е част от мисията на авиокомпанията да осигури на туристите и жителите на ОАЕ и региона безпроблемни и достъпни възможности за пътуване. Билетите вече са в продажба на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията, като цените започват от само 99 дирхама* за Кувейт и 319 дирхама* за Малдивите.

От октомври Wizz Air ще предлага полети четири пъти седмично – във вторник, четвъртък, събота и неделя, от Абу Даби до Мале, главното международно летище на Малдивите. Разположени в Индийския океан, Малдивите са ненадмината ваканционна дестинация, която впечатлява с прекрасно бели пясъчни плажове, невероятни залези и цветни рифове, както и с красива дива природа. Със своето целогодишното тропическо време този живописен рай обещава пълно бягство от ежедневието. За онези, които копнеят да открият красотите на тези острови, с новия си маршрут Wizz Air отключва пред тях достъпни възможности за пътуване – както чрез директен полет от ОАЕ, така и чрез прекачване за идващите от Централна и Източна Европа чрез мрежата на Wizz Air.

Полетите до Кувейт, разположен в северозападния край на Персийския залив, ще се изпълняват ежедневно от Абу Даби, предоставяйки на пътниците възможност да се докоснат до автентичните арабски традиции и да научат за уникалната му история през годините. В град Кувейт се намират някои от най-интересните туристически атракции в Кувейт, като Културния център Шейх Джабер Ал-Ахмад, Голямата джамия на Кувейт и Културния център Шейх Абдула Ал Салем. Градът е известен и със своя Souq Al Mubarakiya, един от най-старите пазари в страната, който предлага екзотично сетивно изживяване.

С добавянето на новите маршрути Wizz Air Abu Dhabi ще лети до общо 34 дестинации в радиус от пет часа полет от Абу Даби, което е сериозен ръст, предвид, че авиокомпанията стартира през януари 2021 г. Полетите до Кувейт и Малдивите ще се изпълняват с чисто нов самолет Airbus A321neo, който предлага най-ниския екологичен отпечатък. Днешното разширяване потвърждава дългосрочния ангажимент на Wizz Air да предлага ултра ниски тарифи до различни дестинации от Абу Даби, като същевременно стимулира местната икономика и пазара на труда.

Оуен Джоунс, мениджър Развитие в Wizz Air, каза: „Развълнувани сме да обявим два нови маршрута на Wizz Air от Абу Даби, които потвърждават нашия ангажимент да подкрепяме авио и туристическата индустрията в ОАЕ, като свързваме столицата им с много популярни ваканционни дестинации в регионален и глобален мащаб. С пристигането на нашия пети самолет Airbus през октомври, ние ще можем да подобрим свързаността със съседни страни с полети до Кувейт, както и да предоставим на нашите клиенти достъпни полети до Малдивите. Ние сме особено развълнувани от стартирането на полети до Малдивите, дестинация смятана за тропически рай, която в списъка на топ мечтани дестинации на всеки пътник. Екипът на WIZZ очаква с нетърпение да посрещне клиенти на борда на нашата млада и зелена флотилия много скоро.“

Стратегически разположена в ОАЕ, Wizz Air Abu Dhabi предлага изключително ниски цени, безпроблемни и ефективни опции за пътуване до Александрия (Египет), Алмати (Казахстан), Аман (Йордания), Акаба (Йордания), Атина (Гърция), Баку (Азербайджан), Белград (Сърбия), Дамам (Саудитска Арабия), Кувейт (Кувейт), Кутаиси (Грузия), Манама (Бахрейн), Мале (Малдиви), Мускат (Оман), Нур Султан (Казахстан), Салала (Оман), Санторини (Гърция), Сараево (Босна), Сохаг (Египет), Тел-Авив (Израел), Тирана (Албания), Ереван (Армения), и др.

През последните месеци облекчаването на ограниченията за COVID-19 и премахването на изискванията за PCR тестове за ваксинирани пътници отново направи пътуването по-лесно, позволявайки повече възможности за спонтанно пътуване.

Авиокомпанията Wizz Air Abu Dhabi разполага с млада флотилия, съставена от четири чисто нови най-съвременни самолета Airbus A321neo, предлагащи най-ниското изгаряне на гориво, емисии и шумов отпечатък. Wizz Air Abu Dhabi има най-ниския отпечатък върху околната среда сред своите конкуренти в региона, подкрепяйки дългосрочния ангажимент на авиокомпанията за устойчивост.

За пълно спокойствие през сегашните несигурни времена, пътниците могат да резервират билети с по-голяма увереност, благодарение на WIZZ Flex. С WIZZ Flexпътниците могат да анулират полета си до три часа преди излитане без каквато и да е такса и да получат незабавно възстановяване на 100% от цената на билета като кредит в WIZZ акаунта си.

Сподели публикацията